Cadou de Paşte pentru suporteri: calificarea în finală

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Euforie maximă în rândul suporterilor Universităţii după calificarea în finala Ligii Naționale de Baschet Feminin a echipei coordonate de Dragan Petricevic. După ce au câștigat și partida de la Cluj-Napoca cu scorul de 69-65, acestea au reușit o victorie mare pe terenul celor de la CSM Târgoviște, scor 62-90, în al doilea meci din semifinalele Ligii Naționale baschetbalistele formației noastre și-au asigurat locul în finala campionatului național.

Mesajele de susţinere şi bucurie au umplut reţelele de socializare, depăşind orice antipatie şi recunoscând meritele echipei care în ultimii doi ani a reconstruit secţia de baschet feminin a clubului.

„Indiferent de deznodământul finalei cu Sepsi, îmi scot pălăria în fața lui Alexa, Petricevic, Medvedj și Coldea, dar și a fețelor care au dat dovadă de caracter și au luptat până la epuizare. Este, dacă vreți, o palmă dată comunității locale și a factorilor locali care au neglijat clubul Universitatea și l-au uitat prăfuit undeva în sertarele primăriei clujene. O palmă dată de către un băiat, care deși nu este clujean, ne-a salvat de la faliment și ne-a dus unde nici cel mai optimist „U”-ist nu își imagina: într-o finală, după 14 ani de umilințe! Pentru toate astea aveți respectul meu etern! Vă iubesc ! Haide „U” !, e mesajul adresat de Elevul

„După 14 ani de așteptare basketul feminin din Cluj își scoate capul și joacă o nouă finală. Felicitări tuturor celor care au fost implicați în formarea acestei frumoase echipe. ….HAIDE U! ! !
Chiar dacă voi fi înjurat sau contrazis, pt calificarea în finala de basket fete, RESPECT LIVIU ALEXA.
Dacă luăm titlul la fete, voi strânge semnături pentru a fi propus cetățean de onoare al Clujului Dragan Petricevic
Vreau cântece și strigăte, vreau confetti si role, vreau steaguri și fulare, vreau șepci roșii, vreau ca tobele să vibreze și vreau sală plină de U -iști mei adevărați care să facă din Horia Demian să fie cum nu a fost niciodată !!! Așa știu să trăiesc alături de U Cluj -Napoca Haide U” – Hiena

„Ţineti minte această echipă, după 14 ani joacă finala campionatului de baschet feminin al României, mândr”U” de aceste fete, staf, sponsori şi conducere! Hai să facem în finală Sala Sporturilor să vibreze ca în anii 90, merită aceste fete minunate, Haide U!!! – Iosif Kalman

Preşedintele clubului, Liviu Alexa, nu s-a sfiit să-şi arate mulţumirea:

După 14 ani suntem în finală și cel mai sigur este că avem o  medalie de argint. Metalul acesta se poate transforma într-o altă culoare, depinde doar de noi. Personal trăiesc o satisfacție imensă pentru că nimeni nu a crezut în mine când am început acest drum, dar am fost norocos și Dragan Petricevic, sponsorii și comunitatea au venit alături de mine și m-au ajutat.
Sunt doi ani de muncă, în care am demonstrat o chestie foarte importantă pentru sportul românesc: dacă muncești și respecți un plan fără să înșeli jocul, fără să te minți pe tine, rezultatele sunt garantate. Au existat o mulțime de piedici în cei doi ani și foarte multe momente de cumpănă. Cu atât mai important e faptul că în ciuda acestora, fetele și Dragan au dovedit un caracter puternic mereu, iar acest lucru s-a văzut în ultimul an. Caracterul baschetbalistelor și a staff-ului ne-a dus în finală.
De asemenea consider că ar fi tare frumos ca orașul Cluj-Napoca să aibă două echipe în finală, iar cu această ocazie le țin pumnii băieților de la U BT. Însă este foarte trist că dacă aceste două finale vor avea loc, noi nu vom putea juca în orașul nostru, pentru că Sala Polivalentă şi  Sala Sporturilor Horia Damian au fost transformate în cu totul altceva decât gazde ale sportului local. Consider că acest aspect este un subiect de meditație pentru  comunitate”

Cireaşa de pe tort e pusă de statisticianul fotoreporter Dan Bodea care scoate din sertarul personal cifrele/faptele zile: „Dragan Petricevic, primul antrenor străin din istoria Universității Cluj, cu două echipe, băieți și fete, calificate în finalele campionatului național de baschet! După titlul național cîștigat, în 1996 cu băieții de la „U”, Petricevic Dragan a reușit, după 21 de ani, să califice în ultimul act a Ligii Naționale de baschet și echipa de fete a celui mai vechi club universitar din România. Cu medaliile de argint asigurate, Dragan Petricevic și fetele sale vor încerca să obțină un rezultat cît mai bun și în finala cu ACS Sepsi Sf. Gheorghe… Clujul ar putea avea, pentru a patra oară în istoria baschetului românesc, două echipe în finale! LNBF / “U” Cluj – CSM Tîrgoviște 2-0 (69-65 și 90-62) și “U” se califică după 14 ani în finala campionatului! Universitatea Cluj (baschet feminin), cea mai titrată echipă de jocuri din istoria sportivă a Clujului, revine unde îi este locul: în topul baschetului feminin din România. Cîștigătoare a 14 titluri naționale, fiind, din acest punct de vedere, cea mai galonată echipă din baschetul feminin românesc, “U” Cluj s-a calificat, după 14 ani, din nou în finala LNBF.
În speranța că și băieții de la UBT Cluj se vor bate pentru trofeul LNBM, putem spera că, pentru a patra oară în istorie, două echipe din Cluj vor juca cu trofeul pe masă atît în liga feminină cît și în cea masculină. Așa cum s-a întîmplat în 1991, 1992 și 1993, cînd “U” Cluj domina baschetul românesc atît în întrecerea feminină cît și în cea masculină: 1991 – fetele, campioane, băieții, locul 2, 1992 și 1993, campioni și fetele și băieții!
De altfel, “U” Cluj este singurul club din România, care, doi ani la rînd, a cîștigat campionatul național de baschet și la feminin și la masculin.”

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin