Bogo – un nou volum dedicat istoriei Clujului, cadou de sărbători

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Aparent, acest an, complicat din punct de vedere social, a fost unul benefic pentru scriitorii şi istoricii clujeni. Anul în care am putut remarca multe apariţii editoriale, chiar dacă din punct de vedere economic nu a fost unul benefic, întâlnirea cititorilor cu autorii şi volumele lor fiind mult îngreunată de regulile impuse de pandemie, din perspectiva conţinutului deosebit de valoros pus la dispoziţia noastră, anul 2020 va rămâne unul de referinţă.

Iată aşadar, încă un exemplu: profesorul Vladimir Alexandru Bogosavlievici recidivează editorial: în aceste zile este aşteptat să iasă din tipar un nou volum sub semnătura sa.

O abordare într-un stil propriu a istoriei Clujului interbelic, într-un volum ce poate servi atât ca sursă de documentare sau manual şcolar, cât şi ca o sursă utilă celui aflat în explorarea propriului oraş sau unui vizitator. Fiind o adevărată enciclopedie vie a istoriei Clujului, cunoscutul profesor face o mulţime de corelaţii şi te poartă în timp şi printre oamenii ce şi-au pus amprenta pe oraş cu o naturaleţe proprie, inimitabilă.

Prin această carte, „Oameni, locuri şi fapte în Clujul interbelic”, apărută în seria de autor „Explorăm Clujul Istoric” la editura Arcadia Media din Cluj, „Vladimir Alexandru Bogosavlievici își introduce cititorii în istoria atât de interesantă și de puțin cunoscută a Clujului interbelic, subliniind eforturile locuitorilor acestuia, mai vechi sau mai noi, de a transforma urbea de pe Someșul Mic într-un centru universitar, cultural, economic și politic relevant în configurația internă a României Mari”, după cum spune şi directorul Muzeului Etnografic al Transilvaniei, prof. dr. Tudor Sălăgean, în prefaţa volumului.

„Vladimir Alexandru Bogosavlievici a devenit, în cei șase ani care au trecut de la remarcabilul său debut editorial din anul 2014, unul dintre cei mai prolifici autori de cărți referitoare la istoria, obiectivele turistice și moștenirea culturală a Clujului,” mai spune acesta.

Gala Merito 2020, foto: Bogdan Grigore / COOPerativa Foto

Distins de-a lungul timpul cu numeroase premii, printre care şi cu titlul de „Profesorul anului 2017” în cadrul „Galei 10 pentru Cluj”, cu Premiu în Educaţie la „Gala Lumino” 2015, profesorul Vladimir Alexandru Bogosavlievici şi-a adăugat în acest an, alături de o „Diploma de Excelenţă” încă un titlu prestigios la palmares, practic o recunoaştere naţională a eforturilor sale în educaţie, fiind din acest an „Profesor Merito”, o răsplată pentru munca depusă în cadrul Colegiului Naţional „George Bariţiu” din Cluj la „Gala MERITO 2020”, un eveniment desfăşurat sub înaltul patronaj al preşedintelui României.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin