Autoritățile se joacă cu nervii mănășturenilor

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Parkingul Negoiu zace în inima cartierului Mănăștur, vopsit frumos, luminat ca la sărbători, dar nefuncțional.

Primarul Emil Boc a dat din nou asigurări că această stare de fapt va lua sfârșit chiar pe 1 aprilie. Anunțul a fost făcut, miercuri, 21 martie, la un post de radio local. ” În aprilie va fi finalizată intervenția în urma a ceea ce ne-a solicitat ISU, de schimbare a unor materiale, în urma cerințelor care au apărut ulterior licitației pentru Parkingul Negoiu, în urma modificării condiționalităților de rezistență la incendiu a materialelor. Nu putem decât să respectăm cerințele ISU, cerințe apărute ulterior licitației. Și în luna aprilie, după datele pe care le avem, va fi realizată această intervenție”, a declarat Emil Boc, miercuri dimineața, la un post local de radio. Declaraţia primarului vine după ce viceprimarul Dan Tarcea a refuzat să mai înainteze, săptămâna trecută, un termen pentru recepţia şi darea în folosinţă a parkingului, punctând doar că instalaţiile de defumare au fost achiziţionate şi urmează să fie montate de către constructor.

Termenul de predare a lucrării era 2015, dar s-a finalizat abia la sfârșitul anului trecut (decembrie 2017). Pe când autoritățile își frecau mâinile de bucurie că pot tăia panglica inaugurală, iaca poznă, Inspectoratul Pentru Situații de Urgență (ISU), a refuzat să dea avizul de funcționare din cauza unor nereguli constatate la fața locului.

”Este vorba despre neîndeplinirea măsurilor necesare privind autorizarea de securitate la incendiu a obiectivului Parking Negoiu”, este explicația oferită de reprezentanții ISU. Neregulile constatate de pompieri au fost comunicate în scris primăriei și constructorului imediat după inspecția premergătoare recepției (6 decembrie 2017).

De atunci și până azi primăria și constructorul nu au reușit să remedieze aceste nereguli astfel că, parkingul este în continuare doar un element de decor al cartierului. Parkingul Negoiu are 372 de locuri și este singura construcție cu această utilitate finalizată pe raza municipiului Cluj-Napoca în ultimii cinci ani.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin