Autoritățile pregătesc o alee unică în Parcul Central

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

O sută de puieți de cireși japonezi au sosit la Cluj-Napoca și sunt în carantină la Staţiunea pomicolă „Polocsay”. Puieții vor fi aclimatizați la USAMV, timp de trei ani, în vederea amenajării unei alei unice în Parcul Central din Cluj-Napoca. Proiectul este rodul unei colaborări dintre Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Ehime University, Facultatea de Agricultură, Matsuyama, din Japonia.

Puieții de cireși japonezi au fost donați Primăriei Cluj-Napoca, în anul 2014, de către Kazuchika Mori, președintele Asociației Japan Sakura.

Ca o curiozitate, în Japonia, cireşii sunt cultivați pentru flori şi nu pentru fructe, cum se întâmplă în România. Înflorirea lor, care are loc în lunile martie – aprilie, este un proces urmărit cu sufletul la gură de întreaga Japonie. Nu-i mai puțin adevărat că cei 100 de puieți care au ajuns la Cluj, fac parte din specia Prunus Serrulata, o specie aparte, care nu face fructe, dar coronamentul pomilor este o veritabilă splendoare cu flori albe sau roz, care fac deliciul privitorilor.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin