Acte de vandalism pe strada Mehedinţi – tot mai mulţi proprietari îşi găsesc maşinile cu roţile tăiate

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Mai mulţi proprietari şi-au găsit, duminică dimineaţa, cauciucurile tăiate la maşinile lasate peste noapte parcate în zona străzilor Vidraru şi Mehedinţi din Mănăştur.

Chiar dacă zona este iluminată, acest lucru nu a împiedicat vandalizarea maşinilor şi distrugerea roţilor. Proprietarii ne-au declarat că în urma apelului la 112 au fost direcţionaţi către Secţia 4 de Poliţie. La apelare au aflat că sunt foarte multe reclamaţii în zonă în ultimul timp şi doar dacă depun plângere scrisă, un echipaj de poliţie se va deplasa la faţa locului.

„Sunt foarte necăjită. Tocmai ce mi-am cumpărat cauciucuri noi şi dimineaţă mi-am găsit maşina cu roata tăiată. Iniţial am crezut că am pană, apoi am observat că a fost tăiat cu intenţie. Sunt foarte multe maşini cu roţile tăiate aici”, ni s-a plâns mănăştureanca I. U., cea care ne-a semnalat distrugerile.


Completare, 3 iulie: „La data de 2 iulie a.c., la nivelul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca – Secţia 4 Poliţie au fost depuse 5 plângeri penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere. Persoanele vătămate au reclamat faptul că, în noaptea de 1/2 iulie a.c.,  le-au fost înţepate anvelopele autoturismelor parcate pe străzile Bucegi şi Mehedinţi. În cauză se fac investigaţii pentru identificarea autorului şi tragerea acestuia la răspundere penală”, ne-a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Cluj într-o informare de presă.


După cum se poate observa din fotografii, au fost vandalizate atât maşinile care se aflau în parcări amenajate de primărie, cât şi autoturisme aflate pe marginea drumului / trotuarului.

„Dacă ai vedea, cum erau pe vremuri, patrule pe stradă nu şi-ar mai permite nimeni să strice maşinile oamenilor şi nici nu ar mai fi atâtea spargeri de apartamente. Sunt nopţi întregi în care nu mere lumina pe stradă, la ce să te aştepţi?! Toată ziua numai asta auzi, că i-au spart casa, că i-au stricat maşina, da’ nu vezi picior de miliţian prin cartier. Bine că avem şi poliţie de aia mare şi poliţie locală, sau cum i-o mai zice acuma”, a comentat un trecător iritat de starea de nesiguranţă ce pare a se instala în cartier.

Acesta nu este un caz singular de distrugere a autoturismelor, în ultimul timp fiind semnalate distrugeri de ştergătoare, oglinzi sau portiere zgâriate pe mai multe străzi din cartier, fără ca poliţia să anunţe depistarea vandalilor.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin