Acces gratuit la Festivalul Filmului European

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Festivalul Filmului European se desfășoară timp de cinci doar în mediul online! Gratuit vor putea fi vizionate scurtmetraje realizate de regizori români consacrați și debutanți în timpul autoizolării impuse de pandemie, alături de o selecție de scurtmetraje europene din 21 de țări, curatoriată de Andrei Tănăsescu, directorul artistic al acestei ediţii.
Filmele vor putea fi vizionate începând de miercuri, 17 iunie, la adresa unlimited.tiff.ro.

Programul festivalului

Miercuri, 17 iunie: premiera EU shorts & Cinem@casa

  • 25 de scurtmetraje europene vor fi prezentate în premieră. O selecție multiculturală de filme scurte creative, care reflectă problemele, preocupările şi aspiraţiile Europei de ieri şi de azi, vor putea fi vizionate până duminică, 21 iunie.
  • 7 scurtmetraje, în premieră națională, realizate în timpul pandemiei de regizorii Alexandru Solomon, Andrei Inizian, Matei Branea, Mona Nicoară & Edin Velez, Paul Negoescu & Ana Draghici, Ruxandra Ghițescu și Vlad Petri.
  • 11 scurtmetraje românești, regizate de: Radu Jude, Alina Manolache, Bogdan Theodor Olteanu, Vlad Popa, Andra Tarara & David Schwartz, Sofia Neleaga, Matei Monoranu, Teona Galgoţiu, Laura Pop, Marius Olteanu, Bogdan Mureşanu. Aceste 11 scurtmetraje vor putea fi văzute din 17 iunie exclusiv pe TIFF Unlimited, până în 21 iunie.

Duminică, 21 iunie: Cinem@casa Worldwide

  • Filmele prezentate în cadrul acestei secțiuni au fost posibile prin participarea a 21 de regizori români, care au acceptat invitația festivalului de a prelua rolul simbolic de ambasadori ai cinematografiei europene. Cele 18 scurtmetraje românești vor fi disponibile timp de 24 de ore gratuit, în toată lumea, în premieră mondială.

Lista completă a filmelor este disponibilă pe pagina evenimentului (click aici).

TIFF Unlimited este primul serviciu de streaming (SVoD) lansat de un festival de film din România și singurul produs de acest gen din Europa Centrală și de Est.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin