#WithoutNews

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

În fiecare an, cel mai mare muzeu dedicat presei – Newseum, Washington DC, SUA – dedică zilei de 4 iunie o manifestare cu un caracter aparte. În cadrul unei ceremonii speciale, pe plăcuţele de sticlă din centrul „Journalists Memorial Gallery” se adaugă numele celor ce şi-au pierdut viaţa în timp ce-şi desfăşurau activităţile specifice jurnaliştilor aflaţi permanent în căutarea de ştiri şi informaţii necesare producerii unor materiale de presă.

#WithoutNews

După datele furnizate de Committee to Protect Journalists  au fost ucişi 46 de jurnalişti în anul 2017 (din care 8 femei), aflaţi „la datorie” în serviciul cititorilor / telespectatorilor, a celor ce au nevoie de ştiri, reportaje sau materiale de investigaţii.

The Newseum’s Journalists Memorial cuprinde numele a 2305 reporteri, editori, fotoreporteri, corespondenţi ce şi-au pierdut viaţa „la datorie” / newseum.org

Astăzi, cea mai mare platformă on-line care centralizează coperţile ziarelor din toată lumea, TodayFrontPage, se alătură acestui demers de recunoaştere a eforturilor depuse de jurnaliştii din întreaga lume printr-o campanie inedită #WithoutNews / fără ştiri. Prin aceasta se doreşte atragerea atenţiei asupra ceea ce ar însemna o lume fără ziarişti şi fără ştirile culese de aceştia, asupra pericolelor la care sunt permanent supuşi jurnaliştii, asupra celor ce insistă să fie ziarişti în ţări în care libertatea presei e în pericol.

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin