100 de zile până la alegerile pentru Parlamentul European

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Parlamentul European a lansat o mini-campanie prin care speră să atragă cetăţenii Uniunii Europene către cabinele de vot la alegerile europarlamentare din luna mai a acestui an.

În mesajul central al campaniei se face un apel la implicare: «de această dată nu ajunge dorinţa unui viitor mai bun, acum e momentul să ne asumăm responsabilitatea pentru acest viitor. De această dată nu doar vă chemăm la vot, ci vă cerem să îi ajutaţi / convingeţi şi pe ceilalţi să voteze. Pentru că atunci când toată lumea îşi exercită dreptul la vor, cu toţii suntem câştigători».

Pe pagina romania.dedataastavotez.eu se specifică în cadrul codului de conduită că «„De data asta votez!” este acțiunea de comunicare instituțională, nepartizană a Parlamentului European, independentă de orice partid politic și ideologie. Obiectivul acțiunii de comunicare este de a promova angajamentul democratic în alegerile europene. Parlamentul European, ca instituție, nu susține niciun partid politic și niciun candidat». De asemenea, tot de pe această pagină puteţi găsi detalii despre activităţile de informare, atelierele şi evenimentele pe care  Biroul Parlamentului European din țara noastră, împreună cu mai mulți parteneri locali, le organizează înaintea alegerilor europene.  Un alt instrument pus la dispoziţie pentru cei ce doresc să se implice în lupta pentru valorile europene constă în sprijinul pe care îl oferă în mod direct în cazul în care ai nevoie de materiale informative sau de promovare: „Ai o idee pentru organizarea unui eveniment în regiunea ta? Cum ar fi să o pui chiar tu în aplicare? Atunci scrie-ne la:  contact-ro@dedataastavotez.eu”.

Știi de ce ești chemat să votezi pe 26 mai?

Pentru a-i alege pe cei 33 de reprezentanți ai României în Parlamentul European.

Știi de ce 33?

Pentru că numărul deputaților este proporțional cu populația fiecărui stat membru. Prin comparație, Malta are doar 6 eurodeputați, Olanda 26, iar Germania îi are pe cei mai mulți: 96.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin