Şc. Gen. „Liviu Rebreanu” – participant activ la Zilele Clujului

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Catedrele de educaţie fizică şi cea de muzică din Şc. Gen. „Liviu Rebreanu” şi-au unit forţele pentru a performa împreună cu elevii şcolii în cadrul evenimentelor prilejuite de Zilele Clujului. Astfel, prof. Liana Dumitriu, prof. Cimpean Emilia, prof. Duma Gabriel, dir. adj. prof. Buduşan Monica și prof. Armean Mircea au coordonat elevii participanţi la „Ritmul oraşului” şi „Sărbătoarea înotului”.

În cadrul evenimentului sportiv „Univer 24 – sărbătoarea înotului”, desfăşurat în cadrul Complexului de Nataţie „Universitas”, 836 de participanţi au adunat în 24 de ore nu mai puţin de 563.500 m înotaţi. Se remarcă, printre alte perfomanţe, realizarea Liceului cu Program Sportiv – în cadrul activităţii „Bucuria de a ne întrece în apă” au înotat cea mai lungă distanţă parcursă de către o echipă: 5.100 m.

Nici şcolile generale din cartier nu au lipsit de la această petrecere – concurs în apă. Profesorul Mircea Armean, coordonatorul echipei Şcolii Generale „Liviu Rebreanu”:

„Ca o gură de aer după ce scoți capul din apă, așa a fost și evenimentul la care noi, copii, părinți, unchi, mătuși și profesori, am participat reprezentând Școala Gimnazială Liviu Rebreanu din Cluj-Napoca. Obișnuiți cu clasicele concursuri din cadrul Olimpiadei Sportului Școlar, nu am fost la început prea convinși de acest eveniment. Abia după ce am citit cu atenție despre ce este vorba, au început rotițele să se pună în funcțiune. Am fost bucuros să aflu că nu e de fapt un concurs, ci un eveniment la care este invitată toată lumea să participe și să se bucure împreună de apă. Mulți copii, de obicei, nu se prea înghesuie la concursuri, pentru că nu prea au încredere că pot reuși sau vor fi învinși de alții. M-a bucurat și pe mine faptul că a fost exclusă ideea de competiție și în acest fel mult mai ușor am putut să-i conving să participe. Când le-am spus că toți vor primi la sfârșit câte ceva, au fost încântați. Când le-am spus că pot participa și părinții, frații, prietenii, mătușile lor, au fost dublu încântați. Și uite așa, am reușit sa cooptez în cadrul echipei care a reprezentat școala noastră, cei mai numeroși reprezentanți de la acest eveniment. Peste 40 de copii, părinți, prieteni, frați mai mari sau mai mici. Am fost bucuros că a putut să participe și un elev cu o dizabilitate motorie, aflat în scaun cu rotile. Ne-am bucurat împreună de acest eveniment, care a adus în același loc o parte din comunitatea clujeană, și cel mai important lucru, că a fost implicată în desfășurare. La toate celelalte evenimente, gen competiție, desfășurate până acum, era un gard sau o tribună care despărțea această comunitate. Elevii într-o parte și părinții sau alți susținători în altă parte. Aici, la acest eveniment, toți au pus osul împreună, s-au bucurat împreună, au socializat, au luat premii. Importanța acestor gen de evenimente, unde toți actorii sistemului de educație sunt implicați, elevi, părinți, profesori, duce la dizolvarea granițelor dintre aceștia și astfel toți vor înțelege că dacă se implică deschis, cu sufletul, fără să existe rigiditatea statutului, vor avea numai de câștigat. Acum eu înțelegând despre ce este vorba, la fel și copiii și părinții lor, anul acesta ne va fi mult mai ușor să facem iar o echipă mare și să ne bucurăm împreună de gura de aer.”

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin