Cartierul are nevoie de tine! Ideile tale pot primi finanţare şi sprijinul specialiştilor

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

„Nu uitați că azi (16.10.2017) ne întâlnim la punctele albastre semnalizate CCC, la ora 18 în parcul Farmec ( Mărăști) și la ora 20 în fața parking Minerva (Mănăștur). Povestim mai multe despre ce poate însemna că tu vii cu o idee, iar noi te sprijinim să o implementezi cu bani, specialiști și autorizații. Centrul Cultural Clujean (CCC), în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, propune locuitorilor din Mărăști și Mănăștur să dezbată și să testeze vreme de șase luni idei pentru reorganizarea spațiilor din cartiere, pentru a contribui în acest fel cu soluții la rezolvarea problemelor legate de aglomerația din oraș”- e invitaţia adresată cetăţenilor de CCC.

Dacă în numerele anterioare ale ziarului „Buletin de Mănăştur” solicitam o analiză a zonei tranzitate de Pârâul Ţiganilor (Calvaria) astfel încât să poată fi inclusă / transformată într-o alternativă rutieră la ieşirea de pe Mehedinţi şi Parâng în zona giratoriului de la Union, iată că iniţiativa  Fondul de Inovare Culturală (FIC) vine cu o propunere de finanţare a ideilor ce pot aduce o soluţie la problemele legate de aglomerația din oraș. Pentru valorificarea acestei zone s-a propus de-a lungul timpului, chiar de către un fost viceprimar, crearea unei parcări prin acoperirea pârâului şi formarea unor legături între străzile Mehedinţi şi Parâng, odată cu reintroducerea zonei LaTerenuri în circuitul public. Având în vedere ultimele tranzacţii de terenuri din zonă şi viitoarele proiecte imobiliare ce se doresc implementate aici, intervenţiile aplicate acestui spaţiu se vor dovedi de importanţă capitală pentru locuitorii cartierului.

„Am identificat trei zone din cartierele Mărăști și Mănăștur și suntem pregătiți să susținem cu bani, specialiști și autorizații pe clujenii care au propuneri de îmbunătățire a modului în care folosim împreună aceste spații. După perioada de testare, decidem împreună dacă permanentizăm schimbările propuse și dacă le putem implementa și în alte locuri din oraș”, susţin membrii Centrul Cultural Clujean (CCC), iniţiatori ai  Fondului de Inovare Culturală (citeşte mai multe despre iniţiativa FIC aici).

Ediția pilot a Fondului de Inovare Culturală propune zona Strada Bucegi – Pârâul Calvaria pentru care clujenii pot propunere soluții alternative de utilizare. Una va fi selectată pentru finanțare și implementare.

„Fondul de Inovare Culturală va sprijini propunerile câștigătoare cu:

  1. Câte 5.000 de euro pentru faza de implementare (această sumă poate include remunerații pentru echipa de proiect);
  2. O echipă de specialiști în legislație, siguranța circulației, management public și mobilitate, în arhitectură și design, evenimente și producție, în antreprenoriat și organizare comunitară, în dezvoltare software, care să ajute echipele de proiect în implementarea soluțiilor;
  3. Autorizațiile necesare pentru folosirea temporară a spațiilor conform propunerilor.

CALENDAR

11.10.17 – 24.10.17 | Înscrierea propunerilor – prin formular de înregistrare pe site-ul CCC;

25.10.17 – 01.11.17 | Selectarea propunerilor câștigătoare;

09.11.17 – 11.11.17 | Cele două echipe cu propuneri câștigătoare sunt invitate la Dialogurile Urbane, unde specialiștii CCC îi ajută să-și dezvolte proiectele și să își stabilească un plan detaliat pentru implementare;

01.12.17 – 31.05.18 | Implementarea proiectelor;

10.06.18 – 11.06.18 | Echipele câștigătoare participă la o nouă ediție a Dialogurilor Urbane, unde discută, alături de specialiștii CCC și ai Primăriei, despre posibilitățile de continuare a proiectelor și despre cele de replicare a lor în alte locuri din oraș;

12.06.18 – 31.07.18 | Dacă e cazul, CCC realizează, cu implicarea echipelor cu propuneri câștigătoare, și a specialiștilor necesari, teme de proiectare pentru regândirea funcțiunilor permanente ale intervențiilor vizate de proiectele câștigătoare.

JURIU:

1. Anamaria Vrabie – Director al Fondului de Inovare Culturală;
2. Ștefan Teișanu – Director executiv, Centrul Cultural Clujean;
3. Rarița Zbranca – Director de programe, Centrul Cultural Clujean
4. Ovidiu Câmpean – Director de dezvoltare locală, Primăria Cluj-Napoca;
5. Alina Porumb – Consultant senior, Asociația pentru Relații Comunitare
6. Daniel Homorodean – CEO, Arxia
7. Tiberiu Moisă – Deputy CEO, Banca Transilvania
8. Norbert Petrovici – Sociolog, Universitatea Babeș Bolyai.”

.

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin